Tavaszi fesztivál Pest megyében

Március hónap nem csak a tavasz közeledtét jelzi, hanem ilyenkor van szezonja az úgynevezett tavaszi fesztiváloknak is. Pest megyében több városban is színvonalas kulturális programokkal várják a zene, tánc és a színházi előadások kedvelőit.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szentendre idei első fesztiválján beindul a tavaszi pezsgés a Dunakanyar kulturális fővárosában. A változatos eseménysor március 1. és április 7. között várja az érdeklődőket. Számos műfaj kiváló képviselőjével találkozhatnak ezekben a hetekben az érdeklődők. A színházi produkciók kedvelői megnézhetik a Liliomfit és a Médeia-t is. Családi programnak pedig egy nagy kedvencet, Hamupipőke varázslatos meséjét ajánlják a szervezők. A fesztivál tizenhat koncerttel, a zenei műfajok széles palettájával várja a közönséget. Jazz, rock, orgonamuzsika, fúvós- és ütőskoncert, nótaműsor, katonazenekari, kamarazenekari koncert, kórushangverseny, népzene, filmzene is szerepel a repertoárban. Ebben az évben is hangsúlyos szerepet kap a fesztivál programjában a tánc: kortárs tánc, néptánc est, táncház és nemzetközi táncbemutató várja a közönséget!

Bővebb információ: https://szentendreitavaszifesztival.hu/szentendrei-tavaszi-fesztival/

Váci Tavaszi Fesztivál

A Pest megyei településen idén már tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Tavaszi Fesztivál, a város egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata. A fesztivál ebben az évben is – a helyi művészek mellett – számos országosan ismert sztárt is felvonultat. A rendezvény március 11. és április 30. között várja az érdeklődőket.

A több héten át tartó programsorozat fókuszában a zenei események állnak. Lesz népzenei produkció, rock and roll party, koncertet ad a Hiperkarma és a New Level Empire, a zenés-táncos produkciók kedvelői pedig megnézhetik a Mary Poppins és A Pál utcai fiúk színházi előadásokat is. A legkisebbeket babaszínház és mesebalett várja.

A fesztivál keretében március 21-én lelki egészségnapot tartanak, ahol többek között Dr. Bagdy Emőke előadását is meghallgathatják a helyszínre kilátogatók. Március 28-án pedig évadzáró Mozart estre invitálják a zenekedvelőket, az eseményen fellép Vác város szülöttje, a neves zongoraművész, Bogányi Gergely is.

A fesztivál részletes programja itt érhető el: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-vac-tavaszi-fesztival.html

 

Forrás: programturizmus.hu, vac.hu, szentendre.hu, fidelio.hu, szinhaz.hu, boganyigergely.hu