Híd a generációk között

Január elején különleges kezdeményezésben vettek részt a Szigethalmi Idősek Otthonának lakói. Az intézmény gondozói – egy amerikai akció példájára – arra kérték az időseket, hogy pár sorban írják le, mi az, amit útravalónak adnának a fiataloknak. Igazán különleges üzenetek születtek, amelyeket a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény közösségi média oldalára is feltettek.

Egy amerikai példa adta az ötletet a szigethalmi intézmény művelődésszervezőjének. A játékos felhívás keretében az adott idősek otthonában arra kérik a lakókat, hogy írják le: mi az a jó tanács, bölcsesség, amelyet a mai fiataloknak küldenének. A Szigethalmi Idősek Otthonában január elején gyűjtötték össze üzeneteiket a lakók. Az intézmény művelődésszervezője szerint az otthonban élő idősek szívesen vettek részt a kezdeményezésben, ez a fajta odafigyelés ugyanis azt jelezte számukra, hogy az ő véleményük is fontos, másoknak segítség lehet.

Az idősek jótanácsait egy táblára is felírták, majd pedig egy közös fotó is készült, amelyen az üzenet és az azt küldő személy is látható. A képek felkerültek a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény közösségi média oldalára is. A kezdeményezésnek azóta országos híre ment, több ezren nézték meg az internetre feltett fotókat és rengeteg üzenet is érkezett a képek alá.

A szigethalmi intézményben fontosnak tartják azokat a lehetőségeket, amelyek kapcsolatot tudnak teremteni a különböző generációk között. A létesítmény művelődésszervezője szerint az otthon vezetői számára szívügy, hogy valamilyen módon össze tudják hozni az időseket és a fiatalokat. Rendszeresen tartanak például ovisokkal közös foglalkozásokat is. A mostani kezdeményezéssel elsősorban a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket szerették volna megszólítani.

 

forrás: lokal.hu, Facebook.hu