PirosLábos fesztivál Szigetmonostoron

2019-ben immár hatodik alkalommal rendezik meg a kulturális és gasztrofesztivált. Az esemény helyszíne a Szentendrei-sziget déli csücske, Szigetmonostor. Az egynapos rendezvény idei mottója a harmónia/harmonika. Cél ezúttal is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat bemutatása.

Ilyen a falusi élet színe-java. Akár ez is lehetne a szigetmonostori rendezvény kulcsmondata. A PirosLábos fesztivál ugyanis semmi mást nem akar, mint bemutatni: mennyi örömmel, színnel, ízzel és élménnyel teli tud lenni a vidéki élet. Egy családias rendezvény, ahol az eseményre kilátogató egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

A fesztivál évről évre egyre népszerűbb, egyre többen látogatnak el a Szentendrei-szigetre. A rendezvénynek otthont adó Szigetmonostor egy igazán bájos falu a fővárostól 25 km-re. Az esemény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül is. Az egy napos kulturális és gasztro esemény a falu főutcáján zajlik. Aki végigsétál rajta, biztosan megtalálja a számára érdekes programlehetőséget. A házias ízek kedvelőit különböző kulináris csemegéket kínáló udvarok várják, a Helyi termék, az Ínyencségek és az Öreg Ház Ízei elnevezésű helyszínen válogatott, termelői finomságokkal csillapíthatják éhségüket a kiváncsiskodók.

Nemcsak kulináris élmények, hanem különleges programok is várják a vendégeket. A Meseudvar a legkisebbeknek nyújt izgalmas időtöltést, az Emocitániában, azaz az érzelmek birodalmában pedig még a mindig fegyelmezettek is elengedhetik magukat. Lesz közös varrás a tettre készeknek, koncertek, beszélgetések, kézműveskedés, lehet sütni régimódi lepcsángot vagy akár elcsendesedni a templomban – mindezt jó emberekkel, festői környezetben, jó levegőn.

A PirosLábos fesztiválon a szigetmonostoriak megmutatják, hogy ami tényleg jó, az kiállja az idők próbáját is: a „régi”, vagyis valódi ízeket ma is szeretjük, a kézművesek portékái ma is egyediek és tartósak, a művészet még mindig gyönyörködteti a szemet és kisimítja a lelket, a finom teák és szép borok melletti beszélgetések pedig felteszik a koronát mindezekre.

Esőnapot nem hirdettek meg a szervezők; jókedv és nyitottság kell csak ide, ezeket úgysem tudja elmosni még az eső sem.

forrás: programturizmus.hu, szigetmonostor.hu, piroslabosfesztival.hu, neverordinary.blog.hu, ilovedunakanyar.hu