Szentendrei Pestisűző Fesztivál

Tavaly rendezték meg először a Szentendrei Pestisűző Fesztivált, amely egy XVIII. századi városi legendát elevenít fel. A Fő téren álló Pestiskeresztet a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. A hiedelem szerint a halálos vésznek csak egy áldozata volt, egy fiatal lány, akit – állítólag – fejjel lefelé temettek el a kereszt alá, hogy a pestis ne tudjon tovább terjedni.

A fesztivál szervezőinek célja, hogy az esemény látogatói megismerjék Szentendre történelmi és kulturális múltját. Ennek érdekében színes programlehetőségek várják a szórakozni vágyókat a június 15-16-i hétvégén. Lesznek koncertek, lampionos felvonulás és képzőművészeti foglalkozások is.

A kétnapos fesztiválon a Lázár cár téren felállított színpadon két alkalommal is műsort ad a Sbandieratori di Gubbio, Szentendre olasz testvér­városának reneszánsz hagyományait őrző zászlóforga­tó csoport.

A rendezvény ingyenes!

Részletes programleírás a fesztiválról a szentendreprogram.hu-n! Képek forrása: a Szentendrei Pestisűző Fesztivál Facebook oldala

 

Érdekelnek további Pest megyei programok? Kattints ide!