A közösségi terek fejlesztése

A vallási közösségek a társadalom kiemelkedő fontosságú érték- és közösségteremtő tényezői, a nemzeti identitástudat ápolásával, erősítésével fontos szerepet töltenek be az ország életében. Április 25-ig lehet pályázni a helyi közösségi terek fejlesztésére, történelmi egyházak bevonásával.

A felhívás célja

A program lehetőséget biztosít az 5000 fő és ez alatti lakosságszámú településeken működő történelmi egyházak számára a helyi közösségi terek fejlesztésére, a helyi identitástudat erősítésére. Támogatás igényelhető már meglévő, de használaton kívüli épületek (különösen: plébánia, parókia, egyházi közösségi és gyülekezeti ház, imaház, kivéve: templom, altemplom, kápolna, úti kereszt, szobor és kálvária) általános és energetikai felújítására, egyházi közösségszervező személy foglalkoztatására, valamint programszervezésre, a program(ok)hoz kapcsolódó működési költségekre, eszközbeszerzésre.

Önállóan támogatható tevékenységek

  • Egyházi tulajdonban lévő használaton kívüli épületek felújításának, bővítésének támogatása. (Templom, altemplom, kápolna, úti kereszt, szobor és kálvária felújítására, bővítésére e felhívás keretein belül nem nyílik mód.) Az igényelhető támogatás maximális összege 15 millió forint.
  • Egyházi közösségek által szervezett programok, ehhez kapcsolódó működési költségek, és eszközbeszerzés támogatása. Az igényelhető támogatás maximális összege 5 millió forint.
  • Egyházi közösségszervező személy bértámogatása. Az igényelhető támogatás maximális összege 2,9718 millió forint.

A projekt megvalósítási helyszíne: Magyarország közigazgatási területe.

Pályázni jogosult: 5000 fő és ez alatti lakosságszámú településeken szolgálatot ellátó egyházi közösségek.

Pályázatról bővebb infó: http://palyazatok.org/a-helyi-egyhazi-kozossegi-terek-fejlesztese-palyazat/

A képek illusztrációk.