Vízközeli kikapcsolódás

Pest megye nem csak csodálatos hegyekben gazdag, hanem izgalmas és látványos vízközeli helyszínei is vannak, ahol az egyre melegebb időjárás közepette igazán jól esik megpihenni, kikapcsolódni. Ezúttal ilyen helyszíneket, kirándulási lehetőségeket hoztunk nektek. Természetesen a listát szabad és érdemes is bővíteni.

Házréti-tó, Pilisvörösvár

Csobánka és Pilisvörösvár határán, hegyek és dombok ölelésében fekszik a Határ-réti-árok és a Házi-réti-patak felduzzasztásával létrehozott, közkedvelt horgászvíz, a Háziréti-tó. Fürdeni sajnos tilos benne, a pecázás szerelmesei azonban itt kiélhetik minden vágyukat, hiszen van benne a pontytól kezdve a harcsán, a balinon, a busán és a csukán át, a dévérkeszegig és az ezüstkárászig bezárólag minden magára valamit is adó hazai halfajból. A gyönyörű szép környezetben található, 26 hektáros tó partján büfé, mosdók és sátorozási lehetőség is akad. A tavat legegyszerűbben a 10-es főúton lehet megközelíteni, a 15-ös kilométertáblánál észak felé kanyarodva, egy személygépkocsival is jól járható földúton keresztül.

Veresegyházi Tavak Tanösvény

Ha a Pest megyei település neve a Medveotthonról mindenképpen ismerős, akkor jó, ha tudjuk, hogy a gyönyörű Veresegyház igazán megérdemel több látogatást is. A helyi tanösvény kiváló választás, ha a célunk egy kevésbé ismert kirándulóhely, ahol víz közelében, és jó levegőn lehetünk.

A tanösvény 4880 méter hosszú, és a Malom-tó, az Ivacsi-tó, illetve a Pamut-tó körül vezet. 11 állomását számozott akácfacölöpök jelzik. A séta során édesvízi medúzákkal, orchideákkal és kacsákkal is találkozhatunk, illetve a tó környékén állított fapadoknál és faasztaloknál meg is pihenhetünk egy kicsit.  Igazi kalandos családi hétvége elé néz, aki ezt az eldugott kirándulóhelyet választja Pest megyében.

Ligeti-tó, Vác

A tó a város emblematikus vízközeli helyszíne. Az állóvizet a Hétkápolna dombjának oldalából érkező források táplálják, melyeknek a helyiek gyógyító hatást tulajdonítanak.

A ligetes környezetben fekvő tó kedvelt pihenő- és horgászhely, amely egy könnyű sétához nagyszerű úti cél családok, baráti társaságok és romantikára vágyó párok számára egyaránt.

Csepel-szigetet megkerülő hajókirándulás

A Csepel-szigetet megkerülő hajókirándulás során körbejárhatjuk vízen az egész térséget, miközben megismerhetjük a Duna növény- és állatvilágát, valamint a környék egyéb érdekességeiről is átfogóbb képet kaphatunk. Az út a Kvassay-zsilip felé vezet, majd a Duna főágán lehajózva a tassi zsilipen keresztül a Kis-Duna ágához érkezünk. Ez összesen mintegy 120 folyamkilométert jelent, eközben egyszer kiköt a hajó, a szárazföldön pedig meleg ebéddel készülnek az utasoknak. Az egész napos kirándulás a szigetszentmiklósi kikötőből indul, és reggel 8 órától este 8-ig tart

forrás: ilovedunakanyar.hu, funzine.hu, orszagalbum.hu, haldorado.hu