Tavaszi kiülős helyek

Nagy-nagy örömünkre itt a tavasz, az év azon időszaka, amikor lépten-nyomon megnyitják teraszaikat az éttermek és vendéglátóhelyek. Friss levegőre, kellemes napsütésre és persze, mennyei italokra és ételekre több helyen is számíthattok a vármegyében, néhány példát hoztunk a teljesség igénye nélkül. Természetesen a sort érdemes bővíteni!

Bubblimo Bistro, Pilisborosjenő

Ha kedvetek támad belekóstolni egy falatnyi dolce vitába, úgy a Budapesttől egy karnyújtásnyira otthonra lelt Bubblimót feltétlenül ajánljuk kipróbálásra. Csütörtöktől vasárnapig, egy tavaszi túra alkalmával nincs is jobb választás a mesés terasszal megáldott pilisborosjenői bisztrónál, ahonnan biztos távolból szemlélhetjük a fővárosi nyüzsgést. Ejtőzzetek bátran a Nagy-Kevély lábánál egy csésze olasz kávé, egy egyedülálló pizza-különlegesség, a Finozza mellett, és ne felejtsetek el koccintani a hely névadó, pukkanó borával készített limonádéjával! Asztalt foglalni feltétlenül érdemes!

Cím: 2097 Pilisborosjenő, Hóvirág utca 29.

Etyeki Sörterasz

Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdéjéhez szorosan kapcsolódó Etyeki Sörterasz maradéktalan élményt nyújt mindazoknak, akik a hangulatos sörkertben és a sörfőzdéhez kapcsolódó indusztriális környezetben pihennének egy keveset. A fákkal körbevett árnyas teraszhangulat itt főzdelátogatással, sörkóstolóval, 12 sörcsap kifogyhatatlan kínálatával, valamint kiváló bisztró- és BBQ-jellegű ételekkel jár kéz a kézben. Túra utáni, napfénnyel és korsóban mérhető örömökkel való megpihenéshez, családi, baráti összejövetelhez, csapatépítőhöz is a lehető legremekebb helyszín Etyek gyöngyszeme.

Cím: 2091 Etyek – Botpuszta, Kolumbusz utca 1511/1 hrsz.

Dabas Deli Bistro

Szeretet, szenvedély és magasfokú elhivatottság viszi töretlenül előre Dabas szívének gasztronómiai szentélyét, a Dabas Deli Bistrót. A kisváros központjában otthonra lelt vendéglátóhely az ínyencek édenkertje, ugyanis egy delikátesz, reggeliző és bisztró hármasát hozza egy tető alá és mindből a legkiválóbb színvonalat nyújtja. A szívélyes vendéglátásért, az otthoni ízekért és vele együtt a közép-európai konyha sokszínűségéért most éri meg igazán útra kelni. Az ínycsiklandó reggelik, a mennyei bisztrófogások és az emlékezetes desszertek mellett a szomjoltókat sem bízzák a véletlenre.

Cím: 2370 Dabas, Szent István tér 1/c

Cukorborsó Kertvendéglő, Páty

Egy jó hangulatú pátyi kirándulást követően érdemes megcélozni az elbűvölő Cukorborsó Kertvendéglőt. Akár célirányosan, akár véletlenül térünk be ide, egyik esetben sem ér majd bennünket csalódás, hiszen a varázslatos környezetben megbújó rusztikus, családi étterem mennyei fogásokkal kápráztat el. Klasszikus, leheletnyi csavarral készült főételeik, hamburgereik, de még pizza-különlegességeik is egytől egyig mennyeiek, és ha egyet ajánlhatunk, akkor a pátyi erdei gombákkal készült pappardellét és Bianka Pátyi Kovászdájából érkező almás pitéjét ne hagyjátok kóstoló nélkül.

Cím: 2071 Páty, Galagonya u. 4

Forrás: funzine.hu