Ünnepi program Gödöllőn

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Adventi Kastélynapokat a Gödöllői Királyi Kastélyban. Aki esetleg lemaradt a december 10-11-i programról, az még pótolhatja 17-18-án. Érdemes kilátogatni a helyszínre, hiszen a forralt bor és sült gesztenye illatán és a karácsonyi kórus dallamain túl idén is izgalmas programlehetőségekkel készültek a szervezők.

A kisebbeket kézműves foglalkozással várják, ahol papír-mézeskalácsházat és fajátékokat készíthetnek, de ezen felül gyermekelőadások és múzeumpedagógiai foglalkozások is lesznek. Erzsébet királyné a hagyományokhoz híven a Díszteremben várja a látogatóit, akik közös képet is készíthetnek vele és udvarhölgyeivel. Az Erzsébet királyné követőinek gyűjteményét felsorakoztató „Az én Sisim” időszaki kiállításon óránként indul tárlatvezetés, amelyen a belépőjegyet megvásárlók díjmentesen vehetnek részt.

A nagyobbakat karácsonyi kézműves portékákkal, ünnepi koncertekkel, forralt borral, punccsal és persze lacikonyhával csábítják az adventi vásárba. A jászol mellett, amelyben élő állatokat találhatnak majd az érdeklődők, még egy meglepetéssel is készülnek. A máriabesnyői bazilika közössége idén mutatja be „Besnyői Betlehem” c. játékát, amely egy misztériumjáték lesz a Gödöllői Királyi Kastély Díszudvarán.

Mindemellett bemutatásra kerül Tolnayné Kiss Mária könyvének második kiadása, az „Útközben Erzsébet királynéval”. Érdemes lesz tehát ellátogatni Gödöllőre december második és harmadik hétvégéjén!

Bővebb információk és részletes program: https://kiralyikastely.hu/adventi-kastelynapok-godollo.html

forras: funzine.hu