Ünnepi fényvonatok

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó móka a vonatozás szép tájakon, különösen, ha ez a vonat ünnepi díszbe öltözött, netalán maga, a Mikulás és segítői is felbukkannak a vagonokban. Következzen két Mikulás- és fényvonat Pest megyéből!

Mikulásvonat Budaörsön

December 3-án érkezik a Mikulás Budaörsre, méghozzá ezúttal nem rénszarvasok hátán, hanem kisvonattal! A Kamaraerdei Játszótérre várják azokat a családokat, akik szívesen találkoznának, vonatoznának és énekelnének együtt a Nagyszakállúval ezen a decemberi szombaton. A Mikulás a szervezők ígérete szerint finom meglepetéssel érkezik majd és a kis lurkók magától az ősz öregtől és segítőitől vehetik át az édességeket. A program szervezői remélik, hogy maradandó élmény lesz a gyerekek számára ez a rendkívüli találkozás, a nagyobbak pedig egy kis időre nosztalgiával emlékezhetnek gyermekkorukra a Mikulásvonat nyújtotta időutazás során.

Részletes program:

15:30 Adventi gyertyagyújtás

15:35 Manó koncert (Mikulás manói érkeznek hozzánk)

16:00 Kisvonattal érkezik a Mikulás

Egyszerre 56 gyermek és szülő tud utazni a Mikulás vonattal. Addig a többi résztvevő sem unatkozik majd hisz folyamatos lesz a Manó koncert.

16:20 Adventi Bábelőadás

17:00 Jégvarázs tüzes produkció (Tűzmadarak előadásában)

17:25 Toppantó karácsonyi családi táncház

 

Fényvonatozás Gödöllőn

Idén is ellátogat a Télapó Gödöllőre, aki szánját fényvonatra, rénszarvasait kismozdonyra cseréli. Érkeztére december 9-10-én számíthatunk. Részletes program a Kisvasút közösségi média oldalán érhető majd el: https://www.facebook.com/godollokisvasut

A Gödöllői Erdei Vasút a Gödöllői-dombság és tájvédelmi körzet területén, Budapesttől 30 km-re található. A Kisvasút egy erdős domboldalon található rétről indul (Csemete-rét) és tervezett végállomása Gödöllő-Állami Telepek MÁV megállóhely lesz. A vonal érinti a Gödöllői Erdészeti Arborétumot, ahol állomás biztosítja a fel- és leszállási lehetőséget ezzel megteremtve a tömegközlekedési kapcsolatot. Jelenleg a helyszínre kilátogatók egy körülbelül 1 kilométer hosszú szakaszon utazhatnak műhelytúrával és kisvasúti múzeum látogatással egybekötve. A tervezett pálya 2 km hosszan, változatos erdős tájakon haladva mutatja be a terület természeti értékeit. A munkálatokat teljes mértékben önkéntes alapon, az Erdei Vasútért Egyesület vasútbarát tagjai és helyi szervezetek segítői végzik.

forrás: funzine.hu, godolloikisvasut.hu, facebook.com