Júniusi programok a Dunakanyarban

Már megszokhattátok, hogy időről-időre elhozzunk nektek egy kis ízelítőt a térség színes programkínálatából. legyen az kirándulás, gasztró rendezvény vagy kulturális program, Pest megyében mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást. Ezúttal a júniusi eseményekből szemezgettünk a teljes igénye nélkül.

Füstölgő Piknik, Zebegény

  1. június 17-én, pénteken újra rendezvény készül Zebegényben, a dombon! Immáron tödszörre rendezik meg a Füstölgő Pikniket. Lesz báránysütés, grillen pörgetett wagyu burgerek zenével és jéghideg italokkal. Érdemes pokrócot is vinni!

Bővebb információk: https://www.facebook.com/events/1189539368481625/

Szentivánéj a Dunánál

A nyári napfordulóhoz, azaz az év leghosszabb napjához a világ sok táján fűződnek szokások. Ennek a különleges dátumnak az alkalmából összejövetelre hívnak a szervezők minden érdeklődőt Nagymaroson a Dunapartra. Aki kilátogat a helyszínre, az vihet enni-innivalót, amit meg tud osztani másokkal is. Zenélés, éneklés, táncolás, tűzrakás, evés-ivás vár minden. A szervezők tájékoztatása szerint előzetes bejelentkezés kötelező.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/689870318885175

Tris – Túra a Remete-barlanghoz

Gyakorlott túrázóknak ajánlják a június 19-i erőpróbát. A túra Zebegénytől a Dobozi-oromig tart, majd a barlangokhoz. Utána pedig irány Nagymaros. A szervezők szerint hasonló nehézségű a Vadálló-kövekhez vezető túra is, így aki azon már volt, azt nem érheti meglepetés! A program ingyenes, de mindenképp érdemes előzetesen bejelentkezni, a létszám ugyanis limitált!

További infók: https://www.facebook.com/events/682703676169483/

Mazsola és Tádé, Visegrád

A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol. Hát még ha ez a báb egy szeretetre méltó pöttöm kismalac, aki nagy lélekkel és sok-sok érzelemmel van megáldva. Mazsola és barátai: Tádé, Manócska és a többiek, ezúttal Visegrádon kelnek újra életre.

Bálint Ágnes meséjén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők, de jól emlékeznek a televízióból megismert tökházikó lakóira. Ha Te is közéjük tartozol, akkor itt az alkalom, hogy gyermekedet, unokádat is megismertesd a kedves kis figurákkal, akiket az Ametist Bábszínház művészei elevenítenek meg 2022. június 19-én.

További információk: https://www.facebook.com/events/528870268779497/

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Június 23-tól 27-ig izgalmas szabadtéri programok sorával vár mindenkit Nagymaros. Ami a zenei repertoárt illeti, cseh, szlovák, lengyel és magyar zenekarokat hívnak színpadra, esténként pedig színházi előadásokra is beülhet az érdeklődő. Fellép a Morcheeba és szintén színpadra áll a Russkaja, míg a zeneipar hazai képviselői közül a Halott Pénz, az Irie Maffia és a Tankcsapda koncertjén csápolhattok két fröccsözés között. Napközben családi és sportprogramokkal, például dartsfocival készülnek, tehát az unatkozás kizárt, hiszen a szervezők minden napszakra tartogatnak valamit.

Az eseményről bővebb infó: https://www.facebook.com/events/192825302996623

forrás: funzine.hu; facebook.com, ilovedunaknyar.hu