Májusi programok a Pilisben

Megszokhattátok, hogy rendszeresen hozunk nektek különféle programajánlókat. Kirándulásokat, fesztiválokat, éjszakai túrákat vagy kerékpáros kikapcsolódásokat. Ezúttal fesztivál jellegű, kulturális programajánlót hoztunk Pilisborosjenőről.

House Piknik – 2022. május 21.

Idén harmadik alkalommal mondhatunk búcsút a rossz időnek a House Pikniken. Az egynapos fesztiválon egy hatalmas mezőn táncolva, tech-house zenével a háttérben élvezhetik a napsütést az eseményre kilátogatók. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a pilisborosjenői téglagyár melletti, fákkal körülölelt tisztáson rendezik meg az eseményt, ezúttal már éjszakába nyúlóan. A hangulatért a város legjobb tech-house DJ-i lesznek felelősek, akik egész nap pörgetik majd a lemezeket, az élményhez pedig naplemente után különleges vizuális fényjáték is társul. Május 21-én a piknikkosarat semmiképp ne hagyja otthon, aki kilátogat a helyszínre!

Szeláví! Fesztivál – 2022. május 27-29.

Szintén Pilisborosjenő felé kell vennie az irányt annak, aki egy kis nagycsaládos fesztiválhangulatra vágyik. Május 27-29. között a Pilisi Parkerdőben, az egri vár másolata mellett rendezik meg ugyanis a Szeláví! Fesztivált, ahol a természet lágy ölén biztosan lesz majd zene, tánc, irodalom és utánozhatatlan piknikhangulat is. A nyárindító ökofesztivál családi programnak sem utolsó, erre utal többek között az is, hogy az eseményt pont a gyereknapi hétvégére időzítették. A kicsiknek gyerekprogramokkal, a nagyobbaknak pedig zöld beszélgetésekkel, workshopokkal, vásárral és koncertekkel készülnek, változatos fellépőkkel.

forrás: funzine.hu, kultura.hu, welovebudapest.hu