Édes napok

Rendszeresen ajánlunk nektek olyan kirándulóhelyeket, túraútvonalakat, amiket érdemes végig járni. Ezúttal szintén hoztunk pár helyet, ezek azonban leginkább az ízérzéknek kedveznek. Pest megye ugyanis jobbnál jobb éttermekkel és desszertműhelyekkel bír. Ezt bizonyítja, hogy a régióban található helyek kiváló cukrászai már bizonyítottak, az elmúlt években rendre elismerést szereztek vagy az ország tortája megmérettetésen, vagy más édességversenyen. Ezúttal cukrászda ajánlóval jövünk, természetesen a teljesség igénye nélkül. A listát lehet és érdemes is kiegészíteni, a social média felületen várjuk javaslataitokat.

MÁK Kézműves Cukrászda, Piliscsaba

A piliscsabai MÁK Kézműves Cukrászdában különös odafigyeléssel, tartósító- és adalékanyagmentesen, minőségi alapanyagokból készülnek a finomabbnál finomabb desszertkülönlegességek. Keddtől vasárnapig, egészen 6 óráig bezárólag várják az édesség után vágyólat, többek között meggyes pitével, Rákóczi-túróssal és epres túrótortával. Sőt mi több, a fagyiszezon is korán indult a MÁK-ban, március 11-től már kaphatók hagyományos és mindenmentes fagylaltok is.

Elérhetőség: 2081 Piliscsaba, Egyetem utca 3.

Mandula Kávézó, Solymár

Fotókiállításoknak és adománygyűjtéseknek is gyakran ad otthont Solymár első számú kávézó-cukrászdája, a Mandula Kávézó, ahol a takaros enteriőr és a mennyei sütemények, kávék kéz a kézben járnak. Ha sikerült választani a pultban sorakozó desszertkülönlegességek közül, amiben a barátságos személyzet szívesen siet segítségünkre, már csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük az ízeket a vintage bútorokkal berendezett belső térben vagy a napfényes teraszon.

Elérhetőség: 2083 Solymár, Templom tér 9.

Mézi Rétes Boltja, Dunakeszi

A dunakeszi vasútállomással szemben rendre kígyózó sorok kanyarognak hétvégente egy látszólag egyszerű kis ház előtt, ahol isteni házi süteményekért és rétesekért várnak az emberek a sorukra. Utóbbiért konkrétan ódákat zeng mindenki, aki valaha kóstolta, ami nem is csoda, hiszen valódi rétestésztából készült, édes vagy épp sós töltelékkel megpakolt finomságokról van szó. A széles választék között találunk hagyományos, valamint egyedi ízesítésűeket is, amilyen például a kókuszos-ananászos krémmel töltött Piña Colada rétes volt.

Elérhetőség: 2120 Dunakeszi, Verseny utca 20.

Milimári Sütiműhely, Budakeszi

Kizárólag megrendelésre készülnek a kézműves torták és sütemények a Milimári budakeszi sütiműhelyében. A régi családi recepteket újragondolva születnek itt meg a szebbnél szebb desszertkülönlegességek, úgymint egyedi díszítésű szülinapi torták, színes cakepopok, szezonális édességek és süteménydobozok. Jó előre érdemes megrendelni a kívánt desszertet, így biztosak lehetünk benne, hogy időre és a lehető legszebb, legfinomabb kivitelezésben elkészül majd.

Elérhetőség: 2092 Budakeszi, Fő utca 171.

Kovács Cukrászda, Nagykovácsi

A nagykovácsi Nagyboldogasszony-templom szomszédságában találjuk a közkedvelt Kovács Cukrászdát, amelyet gyakran útba ejtenek a környéken kirándulók egy-egy kimerítő séta után a közeli erdőkben. A hétfői szünnap kivételével egészen este 7-ig nyitva tartó családi cukrászda ajtaján hagyományos sütemények illata árad ki, hiszen krémesektől, Rákóczi túrósoktól, pogácsáktól és képviselőfánkoktól roskadozik itt a pult. Tavasztól a napsütötte teraszon is elfogyaszthatjuk a finomságokat.

Elérhetőség: 2094 Budapest, Kossuth Lajos utca 119.

Caravella Café, Gödöllő

Elbűvölő környezetben, barátságos kiszolgálással várják a vendégeket a gödöllői Caravella Caféban, ahol a négylábú társakat is nagy szeretettel fogadják. Hűvösebb napokon egy cirmos bundájú cica lustálkodik a fotelek egyikén, valamint a szelíd házőrző is biztosan a kávézó területén pihen valahol. A kínálatot tekintve naponta változó, szezonális finomságok sorakoznak a pultban, kóstolhatunk itt például meggyes-mákos pitét, békebeli márványkuglófot és vaníliás-túrós csigát.

Elérhetőség: 2100 Gödöllő, Szilhát utca 40.

forrás: funzine.hu